Voorbeeld cases 2017-07-20T16:32:40+02:00

Voorbeeldcases

In verschillende gemeenten zijn de mogelijkheden al bewezen; bijvoorbeeld in Noordwijk en Deventer. Hieronder leest u wat wij voor hen doen en hoe zij het waarderingsplatform voor mantelzorgers ervaren. Naast deze gemeenten, wordt het platform ook al gebruikt in Hellevoetsluis, Krimpenerwaard, Westvoorne, Capelle, De Ronde Venen, Steenbergen en Brielle.

Gemeente Noordwijk

De gemeente Noordwijk heeft voor de Mantelzorgpas Noordwijk gekozen als waarderingsmiddel voor de eigen mantelzorgers. In samenwerking met lokale winkeliers en voorzieningen, ontvangt de Noordwijkse mantelzorger een waarde op de pas die men kan gebruiken voor dagelijkse bestedingen. Niet alleen hoeft men voor items niet te betalen, maar men krijgt bij sommige partners zelf een cadeautje, uiteraard ook helemaal gratis.

Onderzoek in het voorjaar van 2017 wees uit dat de lokale mantelzorger erg tevreden is met de gekozen vorm van de gemeentelijke waardering. Zie hieronder de online presentatie ‘Enquête Mantelzorgpas Noordwijk’ voor de highlights van de behaalde resultaten.

Lees meer

Gemeente Deventer

Eind 2015 sloot ook de gemeente Deventer aan bij onze invulling van het mantelzorgcompliment. De Mantelzorgpas Deventer biedt lokale winkels en voorzieningen de mogelijkheid om specifiek voordeel
te bieden aan de mantelzorger. Daarnaast is het voor de Deventer mantelzorger straks ook mogelijk om via hun reguliere, online aankopen punten te sparen die zij weer kunnen omzetten naar extra tegoed op hun waarderingspas.

Hierbij kan de mantelzorger kiezen uit meer dan 2500 (bekende) webshops, zoals de Hema, Xenos, Media Markt en Albert Heijn. Via een, door ons ontwikkeld, online platform kan de mantelzorger precies zien waar hij terecht kan om gratis in dagelijkse boodschappen te voorzien en welk voordeel hij daar geniet. Door uitgedachte online marketing tools wordt de verbinding met de mantelzorgers behouden en verstevigd.

Lees meer
klik voor de pdf

Respijtzorg

Uit recent onderzoek (najaar 2016) vanuit de gemeente Noordwijk kwam naar voren dat zij het meest succesvol zijn in mantelzorgwaardering in hun regio (Duin- en Bollenstreek). Vanuit het succes van hun waarderingsplatform voor mantelzorgers, de Mantelzorgpas Noordwijk, heeft de gemeente besloten ook het onderdeel respijtzorg bij het waarderingsplatform onder te brengen. Dit betekende dat sinds de zomer van 2016 ook de toekenning van respijtzorg via het waarderingsplatform verloopt onder de naam ‘Zorgpauze’.

Het platform voorziet de mantelzorger van informatie over respijtzorg, informeert hen over de regels en mogelijkheden binnen de gemeente Noordwijk, brengt respijtzorgvoorzieningen onder de aandacht en ook de toekenning verloopt via mantelzorgpasnoordwijk.nl. Dit houdt in dat het platform ook de financiële afhandeling van het respijtzorgbudget op zich heeft genomen.

De mantelzorger heeft zo een (online) plek waar het informatie kan vinden over mantelzorgwaardering. Dit ontlast de gemeente in haar gemeentelijke taak. Het toekennen van een respijtzorgvoorziening kan ter plekke door het mantelzorgsteunpunt worden toegekend. De mantelzorger kan er meteen gebruik van maken. Dit is een proces dat direct inspeelt op de situatie, daar waar nu een proces van 6 weken voor nodig is.

Deze gemeenten maken al gebruik van een lokale cadeaukaart